Hirdetések 2024. március 31-én

Hirdetések 2024. március 31-én

Húsvétvasárnap – Urunk feltámadása (főünnep)

  1. Köszönjük a nagyheti szertartásokba való bekapcsolódást, a jelenléten túl a sokféle szolgálatot: templomdíszítést, ministrálást, éneklést.
  2. Húsvétvasárnap 7 órakor megáldjuk a húsvéti ételeket. Szentmisét ünneplünk 9 órakor a plébániatemplomban, 11 órakor Gombán és 18 órakor a Boldog Gizella-templomban. Az óraátállítás miatt ettől a naptól kezdve az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek.
  3. Húsvéthétfőn 9 órakor a plébániatemplomban, 11 órakor pedig Bizén ünneplünk szentmisét.
  4. Kedden nem lesz szentmise.
  5. A katolikus püspöki konferenciával együtt kérünk benneteket, hogy az adótok 1%-ának felajánlásával továbbra is támogassátok a Magyar Katolikus Egyházat a 0011-es technikai szám megadásával. Erről részleteket az egyszazalek.katolikus.hu honlapon olvashattok. Keresztségünkből fakad, hogy az Egyház tagjai vagyunk, ezt elsősorban hitünkkel és jelenlétünkkel éljük meg, ezen felül a közösség szolgálatából és anyagi kiadásaiból is kivesszük a részünket lehetőségeinkhez mérten. Az adó 1%-a nem jelent plusz kiadást, és nem is tévesztendő össze az egyházi hozzájárulással, mely a helyi egyházközösség fenntartását és működését teszi lehetővé. Ennek javasolt mértéke az éves nettó jövedelmünk 1%-a, vagyis havi 100 ezer forint jövedelemnél évente 12 ezer forint. A plébánia képviselőtestülete minimumként évi 4000 forintot határozott meg, mely bármikor és bármennyi részletben befizethető az irodában vagy átutalással is. Köszönjük mindkét fajta hozzájárulást az egyház működéséhez, még inkább a jelenlétet és a szolgálatot az egyházban.
Comments are closed.