Hirdetések 2024. február 11-én

Hirdetések 2024. február 11-én

Évközi 6. vasárnap

  1. A szentmiséket követően lehetőség lesz a betegek kenetének felvételére. Az kérheti, aki gyónt, áldozott, a megszentelő kegyelem állapotában van, és idős kora, vagy súlyos betegsége indokolttá teszi a szentséghez járulást.
  2. Ma kezdődik az idei Házasság hete nemzetközi eseménysorozat, mely a házasság és a család értékére, fontosságára hívja fel a figyelmet. Mottója: „Állandó megújulásban”. Ennek keretében szeretettel hívunk minden érdeklődőt a plébániára kedden 18 órára, ahol Ságvári Róbert és felesége, Tombor Erzsébet tanúságtételét hallgathatjuk meg, közben a gyermekek részére külön program lesz.
  3. A jövő vasárnapi szentmisék végén a szentségi házasságban élő házaspárok külön áldást kaphatnak. Szeretettel hívjuk a házaspárokat és a szentségi házasságra készülő jegyeseket.
  4. Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti idő, melynek célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a szerdai és a vasárnapi misék utáni hamvazkodás, a böjt és a bűnbánat, az egyéni ima, az önfegyelem és az adakozó szeretet gyakorlása is. Nagyböjt péntekjein 16:15-től keresztutat imádkozunk a plébániatemplomban (a többi templomban pedig a vasárnapi szentmise előtt). Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti nap, ezeken a napokon 60 éves korig a felnőtt hívek számára egyszeri teljesebb étkezés a megengedett és még kétszer némi étel fogyasztása. 14 éves kortól tartózkodunk a hústól a böjti napokon. Törvénykönyvünk így fogalmaz a böjtölésről: „a krisztushívők különösen is törődjenek az imádsággal, gyakorolják a vallásosság és a segítő szeretet cselekedeteit, végezzenek önmegtagadásokat, sajátos kötelezettségeiket hűségesebben teljesítve és főként megtartva a böjtöt és a hústilalmat.” (1249. k.)
  5. A Férfi-kör következő találkozója szerdán az esti szentmise után kezdődik a plébánián, a felnőtteknek szóló hittan és szentségi felkészítő pedig csütörtökön 17:45-kor. Szeretettel várjuk a tagokat és az érdeklődőket.
  6. Az ifjúsági csoport következő találkozója pénteken 19 órakor kezdődik a plébánián.
  7. Az áprilisi római zarándokút részletei IDE kattintva olvashatók. Kérjük, aki eddig nem tette meg, mielőbb véglegesítse jelentkezését.
Comments are closed.