Hirdetések 2024. február 4-én

Hirdetések 2024. február 4-én

Évközi 5. vasárnap

  1. Köszönet a hittanos farsang megszervezéséért és a részvételért.
  2. A vasárnapi (febr. 3. és 4.) szentmisék végén Balázs-áldást kérhet magáért minden jelenlévő, „torokbetegség és minden más baj ellen”.
  3. Az Új Ember újság ára 420 Ft-ra emelkedett.
  4. A betegek világnapja alkalmából a jövő vasárnapi szentmisékben (febr. 10. és 11.) lehetőség lesz a betegek kenetében részesülni. Ez a szentség a gyógyulás szentsége, a nehézségeinkben is velünk lévő Isten ajándéka: a szent kenet megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük. Segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve, ha földi életünk végéhez érünk, általa kérjük Isten segítségét, hogy Belé vetett hittel és bizalommal lépjünk át a földiből az örök életbe. Törvénykönyvünk megfogalmazása szerint az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) A szentség felvétele a kegyelmi állapotot kívánja, szentgyónással is készüljünk rá!
  5. A Házasság hete nemzetközi eseménysorozat, mely a házasság és a család értékére, fontosságára hívja fel a figyelmet, idén február 11-től 18-ig tart, mottója: „Állandó megújulásban”. Ennek keretében szeretettel hívunk minden érdeklődőt a plébániára február 13-án, kedden 18 órára, ahol Ságvári Róbert és felesége, Tombor Erzsébet tanúságtételét hallgathatják meg a jelenlévők, közben a gyermekek részére külön program lesz.
Comments are closed.