Elkészült a kültéri betlehem

Elkészült a kültéri betlehem

2020. december 18-án, pénteken délelőtt a Marcali Római Katolikus Egyházközség összefogásával a plébániatemplom északi oldalán, immár 14. alkalommal két ütemben kezdődtek meg a betlehem-építési munkálatok.

Az első szakaszban Ságvári Róbert ácsmester és csapata rutinos gyorsasággal állította össze a fa-vázszerkezetet, melyet az elmúlt mintegy másfél évtized folyamán volt lehetőségük alaposan begyakorolni.

Majd a következő nap délelőttjén, azaz szombaton 9 órától nagy erőkkel folyatódott a betlehem díszítése fenyőágakkal; valamint berendezése és az alakok, továbbá az állat figurák elhelyezése. Ezt a munkafolyamatot az idén Gelencsér Róbert világi elnök és Tóth Péter irányították. A jól összeszokott építőcsapatot idősek és fiatalok is egyaránt erősítették, akik már ismerték a különböző munkafázisokat. Rajtuk kívül – örömteli módon – diákok is jöttek segíteni és elsajátítani az építés-technikáját. Ezalatt a templomban is helyükre kerültek a fenyőfák és a betlehem kültéri díszkivilágítása is elkészült. A templomi takarításban az imaköri tagok is segédkeztek. Ellenben a templomi díszítés és a kültéri fenyőfa, illetve a tiszafa világítása azonban még a jövő hétre maradt.

Összességében elmondható, hogy a koronavírus-járvány ellenére ismét szépen sikerült az alkotás. Az ácsmunkákban most is 4 fő, az összeállításban pedig mintegy 30 személy vett részt.

A szabadtéri betlehem 2021. január elejéig lesz látogatható az aktuális járványügyi intézkedések betartásával. Éjszakai őrzéséről ezúttal a kijárási korlátozás miatt nem kell gondoskodni.

A Római Katolikus Egyházközség nevében Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános minden segítőnek és a fenyőfák adományozóinak is megköszöni a közreműködését, illetve felajánlását. A város lakosságának és a betlehem-látogatónak pedig áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket kíván az építők nevében is!

Comments are closed.