Hirdetések, 2020. 11. 15.

Hirdetések, 2020. 11. 15.

  1. Ma van az évközi 33. vasárnap.
  2. Jövő szombaton 16 órakor mi is csatlakozunk a NEK felhívására, az országos szentségimádáshoz.
  3. Jövő vasárnap, Krisztus Király vasárnapján az ország valamennyi katolikus templomában Karitász-gyűjtés lesz a szegények javára.
  4. A Marcali Római Katolikus plébánia legújabb járványügyi intézkedései. Összhangban az MKPK és a Kaposvári Egyházmegye rendelkezéseivel a következő kiegészítő rendelkezések lépnek életbe 2020. 11. 11-től a Marcali Plébánia egész területén:
  5. A plébánia irodába az ügyintézés csak online formában történhet (telefon: 85/510-233, e-mail: marcaliplebania@gmail.com). Csak a legszükségesebb esetekben lehet személyes kontaktus egy fő részvételével.
  6. Plébániánkon a közösségi programokat és oktatásokat felfüggesztjük, vagy a későbbiekben online fogjuk megtartani.
  7. Templomainkban a nyilvános istentisztelet nem szünetel. Miserend: pénteken és szombaton 17 órakor, vasárnap a plébániatemplomban 9 órakor, Gombán 11 órakor, a B. Gizella templomban 17 órakor.
  8. A temetési szentmisék szünetelnek, a járvány elmúlta után pótolni fogjuk.
  9. Templomainkban olyan módon alakítjuk ki az ülésrendet, hogy 1,5 m-es távolság a hívek között meglegyen. Belépni csak a testhőmérséklet megmérése és a kézfertőtlenítés után lehet. A szájmaszk használata kötelező!
  10. Varga László megyéspüspök a vasárnapi szentmiséken való részvétel kötelezettsége alól felmentést adott mindazoknak, akiknek a részvétel komoly nehézséget és kockázatot okozna. Továbbá a megyéspüspök felhatalmazást adott a gyóntatási fakultással rendelkező papoknak, hogy a meghirdetett feltételekkel általános feloldozást adjanak. A főpásztor felhatalmazta a plébánosokat, hogy a szentmisék rendjét a saját helyzetüknek megfelelően alakíthatják.
  11. Az esküvőkön és temetéseken az állami rendelkezések az irányadók.
  12. Az eddig fölvett kereszteléseket megtartjuk a legszűkebb családi részvétellel.
  13. Megköszönjük a segítségét Nagy Lászlónak, a Marcali Közút Kft. részéről, hogy a gombai templom falszigetelésénél a bőrkelemez lerakásához szükséges földmunkákat díjmentesen elvégezte.
  14. Naptárak, kalendárium és a Szívem első gondolata című könyv kapható a sekrestyében és a plébánián.
Comments are closed.