Hirdetések, 2020. 05. 10.

Hirdetések, 2020. 05. 10.

  1. Ma van Húsvét 5. vasárnapja.
  2. Varga László kaposvári megyéspüspök úgy rendelkezett a jelenleg zajló járványveszélyben, hogy a Kaposvári Egyházmegyében a további intézkedésekig nincsenek nyilvános istentiszteletek. A főpásztornak az a kérése, hogy még várjunk a liturgia templomi újrakezdésével és várjuk meg az országos tesztelés eredményét. Az eddigi járványügyi rendelkezések irányadók: nincsen nyilvános szentmise, nincsen keresztelés és házasságkötés, a temetés a legrövidebb formában a sírnál lehetséges. Ugyanakkor otthonaikban nézhetjük Tv-n keresztül a vasárnapi szentmiséket, ami 9 órakor kezdődik a Tavi Tv-n.
  3. Május hónapban, mivel kifejezetten a Szűz Anya hónapja, otthonainkban végezzük el a Loretto-i litániát.
  4. Többen érdeklődnek az idei elsőáldozás és bérmálás időpontjáról. Nem tudunk biztos választ adni, mert nem tudjuk, hogy mikor lesz a járvány vége. Ugyancsak többen érdeklődnek a felvett miseszándékok miatt, ezeket meg fogjuk tartani, mihelyt a templomokban újból lehet liturgikus cselekményeket végezni. Akiknek keresztelés és esküvői időpontja volt, azok a járvány lecsengése után hívjanak telefonon újabb időpont egyeztetésre.
  5. Az egyházközségek elég nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mivel egyik fő bevételi forrásuk a vasárnapi perselypénz volt és az egyházi adó. Mivel most mind a kettő szünetel és nekünk főállású és megbízási munkaviszonyban lévők fizetését és a templomok rezsijét kell fizetni, ezért arra kérjük a kedves híveket, hogy a sokfelé szokásba jött gyakorlatot kövessék: létesítsenek otthon egy perselyt, melybe minden vasárnap beleteszik a szokott perselypénzüket és azt az összeget a járvány megszűnése után elhozzák a szentmisére. Megértésüket köszönjük!
  6. Csatlakozzunk Ferenc pápa felhívásaihoz, aki közös imádságra hív bennünket minden délben az Úrangyala előtt egy Miatyánkot is mondjunk el. A KÉSZ felhívására esténként 20 órakor ugyancsak egy Miatyánkot mondjunk el.
  7. A plébánia ügyfélfogadás is megváltozott, előzetes telefonegyeztetésre hívják az 510-233-at és lehetőleg egy személy jöjjön ügyet intézni.
Comments are closed.