Hirdetések 2024. február 18-án

Hirdetések 2024. február 18-án

Nagyböjt 1. vasárnapja

  1. A szentmisék végén a szentségi házasságban élők külön áldást kaphatnak. A szentmisék után hamvazkodhat mindenki, aki szerdán nem tette meg.
  2. A nagyböjti idő célja a húsvét ünneplésének előkészítése. Ezt szolgálja a hamvazkodás és a böjt: az előírás szerint 14 éves kortól tartózkodunk a hústól a böjti napokon, de ezen túl egyénileg gondoljuk végig, mi az a függőség vagy fölösleges szokás, időtöltés, ami kapcsán gyakorolhatjuk az önfegyelmet, hogy előbbre léphessünk az isten- és emberszeretetben. A húsvéti előkészülethez tartozik továbbá a bűnbánat is, az egyéni ima és az adakozó szeretet gyakorlása is. Nagyböjt péntekjein 16:15-től keresztutat imádkozunk a plébániatemplomban, közben gyónási lehetőség is lesz. A többi templomban a vasárnapi szentmise előtt végzünk keresztúti ájtatosságot.
  3. A karitász csoport találkozója kedden 17:30-kor kezdődik a plébánián.
  4. A jövő vasárnapi perselyadományokat a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
  5. A plébániai Férfi-kör csatlakozik az egyházmegyénkben a papi hivatásokért meghirdetett andocsi zarándoklathoz. Indulás március 3-án, vasárnap 13:00-kor a plébániatemplomtól. A 15:00-kor kezdődő püspöki szentmise után indulnak vissza a résztvevők. Bárki csatlakozhat, nem csak a Férfi-kör tagjai. Kérjük a részvételi szándékot az irodán jelezni (személyesen vagy e-mailben).
Comments are closed.