Hirdetések 2024. január 28-án

Hirdetések 2024. január 28-án

Évközi 4. vasárnap

  1. Köszönet az Iván atyáért végzett imádságért és a tőle való méltó búcsúvételért tett minden fáradságért. Köszönjük az ökumenikus imahét alkalmain való közösségvállalást és imádságot is.
  2. Hittanos farsangunk ma 14 órakor kezdődik az X-házban (Dózsa Gy. u.3.).
  3. A Férfi-kör következő találkozója szerdán 17:45-kor kezdődik a plébánián, a felnőtteknek szóló hittan és szentségi felkészítő pedig csütörtökön ugyanekkor.
  4. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, pénteken a szentmisét gyertyaszenteléssel kezdjük.
  5. A szombat esti és a jövő vasárnapi (febr. 3. és 4.) szentmisék végén Balázs-áldást kérhet magáért minden jelenlévő, torokbetegség és minden más baj ellen.
  6. A betegek világnapja alkalmából február 10-én és 11-én a szentmisékben lehetőség lesz a betegek kenetében részesülni. Ez a szentség a gyógyulás szentsége, a nehézségeinkben is velünk lévő Isten ajándéka: a szent kenet megerősít az Istenbe vetett bizalomban, erőt ad a kísértések ellen, s alkalmassá tesz arra, hogy a betegséget erős lélekkel viseljük; segíti gyógyulásunkat, ha az szolgál üdvösségünkre, illetve, ha földi életünk végéhez érünk, általa kérjük Isten segítségét, hogy Belé vetett hittel és bizalommal lépjünk át a földiből az örök életbe. Az Egyházi Törvénykönyv megfogalmazása szerint az a katolikus hívő kérheti e szentséget, „aki betegség vagy öregség miatt veszélybe kerül.” Meg lehet ismételni, ha a beteg felépülése után újra súlyos betegségbe esik, vagy a veszély súlyosabbá válik. (1004. kánon) A szentség felvétele a kegyelmi állapotot kívánja, szentgyónással is készüljünk rá!
Comments are closed.