Felgyulladt a negyedik ádventi gyertya fénye Marcaliban

Felgyulladt a negyedik ádventi gyertya fénye Marcaliban

2022. december 17-én, szombaton este 17 órakor, a plébániatemplom előtti Boldog II. János Pál pápa téren álló kültéri ádventi koszorún felgyulladt a negyedik gyertya fénye is, ezzel is figyelmeztetve, hogy már nagyon közel van a karácsony, Jézus születésének ünnepe.

A megjelenteket Kiss Iván c. prépost, plébános köszöntötte, majd bevezető gondolatai után 10 – zömében Noszlopys – tanuló adott elő verses-zenés összeállítást, melyet Dr. Gyulainé Domján Zsuzsanna hitoktatónő tanított be a diákoknak, akik közül 7 hittanos, 3 művészeti iskolás gyermek volt. A műsor létrejöttében Takács Gáborné Edina pedagógus és Bojtorné Király Márta hitoktatónő működött közre.

A karácsonyra való felkészülés részeként a szeretetet szimbolizáló, negyedik lila ádventi gyertyát – Iván atya és Patkó Imre igazgató kíséretében – az iskola egyik diákja, Kottán Veronika gyújtotta meg és helyezte el a kültéri koszorún.

Az ádventi ünnepség szentmisével zárult a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban, melyet a Lelki Nap alkalmából Tölgyesi Dávid somogysámsoni plébániai kormányzó celebrált és mondott szentbeszédet.

Comments are closed.