Ünnepi szentmise, bábtáncoltató betlehemes játék ádvent 3. vasárnapján, Vörsön

Ünnepi szentmise, bábtáncoltató betlehemes játék ádvent 3. vasárnapján, Vörsön

2022. december 11-én, ádvent 3. vasárnapján, 14 órakor kezdődött az ünnepi szentmise, melyet – a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan – Kiss Iván c. prépost, Marcali plébános celebrált a vörsi Szent Márton püspök templomban.

Az istentiszteleten Ungvárszki Imre balatonszentgyörgyi plébános és Németh Endre csákányi diakónus misézett együtt Iván atyával, aki szentbeszédében az ádventi harmadik ünnep jelentőségét hangsúlyozta. Mint kifejtette: Vörsre ilyenkor nemcsak az ünnepnapok alkalmával, hanem a hétköznapokon is sokan ellátogatnak, hogy megnézzék a csodálatosan szép betlehemet; aminek nem a nagysága a fontos, hanem maga a szépsége, maga a gondolata, hogy az ide érkezők elgondolkodjanak karácsony örömhírén. Arról az örömhírről, amit a keresztények például Vörsön, ennél a betlehemnél is megtapasztalhatnak. A gondviselő Szűz Anya ugyanis megtanít mindenkit örülni, ahogy ő örvendezett a Fia születésekor. Sőt már az angyalok énekében is megjelenik a nagy öröm, hogy megszületett a Megváltó. A marcali prépost éppen ezért az öröm kiteljesedésért imádkozott a nagy számban megjelent hívekkel együtt.

Az ünnepi szentmisén közreműködött a balatonföldvári Szonoró kórus. Végül a vörsi férfiak hagyományos bábtáncoltató betlehemes játéka zárta a szépen sikerült délutánt. Az idén szintén, a szép napsütéses – bár szeles – idő következtében sokan eljöttek – köztük 3 polgármester – a környék közeli és távolabbi településeiről, így például Marcaliból is, hogy megtekintsék Magyarország legnagyobb beltéri betlehemét.

Az utolsó ádventi szentmisét, egy hét múlva Varga László kaposvári megyéspüspök fogja celebrálni Vörsön. A betlehem december 24-én még 10 és 12 óra között is látogatható lesz, akik az utolsó pillanatban szeretnék még felkeresni a Szenteste előtt.

Comments are closed.