Hirdetések, 2022. 09. 11.

Hirdetések, 2022. 09. 11.

  1. Ma van az évközi 24. vasárnap.
  2. Az elmúlt héten ülésezett az Egyházközség Képviselő Testülete. A testület, takarékoskodásról döntött a rezsi árak emelkedése miatt. A takarékoskodás minden épületünket érinti: az X-házban a fűtési szezonban csak a szolgálati lakást lehet használni (imakörök, fakultatív hittan, gyermekprogramok, férfikör). Továbbá az X-házat semmifajta rendezvényre nem adjuk bérbe. A templomokban a fűtéssel próbálunk takarékoskodni: plébániatemplomban lehetőleg csak a villanyfűtést használjuk. A plébánián is takarékoskodási intézkedést vezettünk be. A Képviselő Testület foglalkozott az október 9-én megtartandó 300 éves évfordulós rendezvénnyel. A további napirendi pontokban döntöttünk a B. Gizella templom altemplomában lévő urnasírhelyek új áráról: 400.000- Ft-ban határoztuk meg az eladási árat. A plébános és a templom gondnok tájékoztatta a testületet a folyamatban lévő plébánia tetőfedésének jelen állásáról. Majd a hitoktatók és az egyházi adószedők beszámolója következett.
  3. A jövő héten, kedden 17 órakor fatimai ájtatosságot tartunk, 18 órakor szentmise.
  4. Idén ősszel országos népszámlálást tartanak, melyben szerepel olyan kérdés is, hogy milyen felekezethez tartozunk. A kérdésre az íven úgy szerepel, hogy nem kötelező rá válaszolni. Kérjük a város lakosságát és minden katolikus testvérünket, hogy tekintse kötelezően megválaszolandó kérdésnek és ezzel is vallja meg hitét. Ettől a választól is függ, hogy mennyi ember vallja magát katolikusnak és így kezelnek bennünket, hogy milyen százalékban vagyunk jelen a társadalomban.
  5. Szeptember 25-én 11 órakor az Orbán kápolnában terménybetakarító hálaadó szentmisét mondunk.
  6. A Kaposvári Püspökség Evangelizációs Központja Szentlélek szemináriumot hirdet Marcaliban kizárólag férfiak részére. A szeminárium október 3-án kezdődik és november 28-ig tart. Jelentkezni legkésőbb szeptember 25-ig Király Jenőnél lehet, és jelentkezési lapot kell leadni szeptember 25-ig. A jelentkezési lap vagy a plébánián vagy a sekrestyében átvehető.
  7. A KÉSZ zarándoklat szeptember 17-én, szombaton reggel 6.30 órakor indul a plébániatemplom előtti parkolóból. Az útiköltségét Sávoly Andreánál, vagy a plébánián lehet befizetni.
Comments are closed.