Szent István-napi ünnepi szentmise és kenyérmegáldás

Szent István-napi ünnepi szentmise és kenyérmegáldás

2022. augusztus 20-án, szombaton a 9 órás szentmisével az államalapító Szent István királyra és az új kenyérre emlékeztek ünnepi szentmisével és kenyérmegáldással a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban.

Az istentiszteletet Kiss Iván címzetes prépost, plébános celebrálta, aki szentbeszédében az államalapító királyunk történelmi szerepét, nagyságát, és személyiségét méltatta. A szentmisén Tóth Eszter Ágnes, gimnáziumi tanuló Tűz Tamás: Szent István király című versét mondta el. Közreműködött a Fény Gyermekei Katolikus Zenekar, akiket Balogh Bálint kántor szintetizátorral, Jáki Zoltán pedig hegedűvel kísért.

A szentmisét követően történt a kenyérmegáldás szertartása, melyre Miszi Zsuzsanna gombai önkormányzati képviselőnő, valamint Pomozi Istvánné, a Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület képviseletében saját kezűleg sütött kenyeret is hozott.

Iván atya elmondta, hogy az új kenyérhez a búzát a Kéthelyi Gazdakörök adták a Magyarok Kenyeréből, melyet a Takács Pékség sütött meg. Takács Bernadett pedig beszélt a kenyérsütésről és az ünneppel kapcsolatos érzéseiről.

Ezután dr. Sütő László, Marcali város polgármestere megszegte és az imaköri tagok segítségével kiosztotta a megáldott kenyeret a jelenlévőknek.

Comments are closed.