Hirdetések, 2021. 10. 17.

Hirdetések, 2021. 10. 17.

  1. Ma van az évközi 29. vasárnap, a missziók vasárnapja, az ország valamennyi katolikus templomában gyűjtés van a missziók javára.
  2. A jövő héten kedd-szerda-csütörtök 17 órakor rózsafüzér, 17.30-kor szentmise. Pénteken és szombaton 17.30-kor rózsafüzér, 18 órakor szentmise. Szombaton szentmise után a Hősök terén megemlékezés az 1956-os forradalom mártírjairól.
  3. Szent II. János Pál pápa szobrának megáldása október 31-én vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmise után lesz a templom előtti téren. Szeretettel hívjuk és várjuk, külön szeretettel mindazokat, akik a közadakozásban részt vettek, és hozzájárultak a szobor elkészítéséhez. A szobrot Varga László megyéspüspök áldja meg. Lépéseket tettünk a Lengyel Nagykövetség felé és ígéretet kaptunk, hogy a nagykövetséget valaki képviseli az ünnepségen. Továbbá itt lesz a Budapesten szolgáló lengyel híveket pasztoráló plébános is.
  4. A szobor ára közadakozásból történt (a legnagyobb összeg 240 ezer forinttól a legkisebbig). Ezen kívül a Marcali Városi Önkormányzat 1,5 millióval járult hozzá az idei támogatásából. Adatvédelmi szempontból nem hozhatjuk nyilvánosságra az adományozók nevét, ezért mindenkinek megköszönjük a nagylelkű adományát, akik támogatták a szobor elkészítését.
  5. Október 24-én, jövő vasárnap 11 órakor a bizei templomban ünnepi szentmise, majd az emlékparkban a Marcali Múzeum Alapítvány jóvoltából egy új kereszt megáldása lesz a bizei őslakosság betelepítésének évfordulója alkalmából. Beszédet mond H. Rádics Márta helytörténeti kutató.
Comments are closed.