Szent Kristóf közbenjárását kérték a közlekedőkre. Ismét megáldották a járműveket Marcaliban

Szent Kristóf közbenjárását kérték a közlekedőkre. Ismét megáldották a járműveket Marcaliban

2021. július 25-én, vasárnap a 9 órás szentmisét követően – az előző évek hagyományaihoz hasonlóan – az idén is megáldották a kerékpárokat, járműveket és gépjárműveket a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom előtti Boldog II. János Pál pápa és a Hősök terén.

Kiss Iván c. prépost-plébános betegsége miatt a szertartást ezúttal Galambos Ferenc mesztegnyői plébános tartotta, aki a hívekkel együtt imádkozott az úton lévőkért és a balesetmentes közlekedésért.

Szent Kristófot ugyanis ezen a napon ünneplik a Katolikus Egyházban, aki az utasok, vándorok, hajósok védőszentje; a tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság egyik legnépszerűbb alakja. A Magyar Autóklub is róla nevezte el azt a díjat, amelynek bronz, ezüst és arany fokozatával jutalmazza azokat, akik legtöbbet tettek a biztonságos közlekedésért. Éppen ezért az autósok és motorosok közül sokan maguknál tartják Szent Kristóf portréját. A legismertebb ábrázolása, amikor a kis Jézust viszi a vállán egy folyón át.

Ferenc atya a szentmisén kihirdette, hogy a következő vasárnap is megáldja azokat a járműveket, amelyeket most nem hoztak el erre az alkalomra.

Comments are closed.