A város búcsúzott Kis-Dörnyei Lászlótól a plébániatemplomban

A város búcsúzott Kis-Dörnyei Lászlótól a plébániatemplomban

Március 19-én, pénteken 17 órakor a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban szentmisével emlékeztek a nemrég elhunyt Kis-Dörnyei Lászlóra. Az istentiszteleten részt vett a város polgármestere, a Mikszáth utcai iskola vezetője, a város képsíelő testületének tagjai a politikai pártok képviselői és a helyi sportélet vezetői.

Szigorúan az érvényben lévő járványügyi korlátozásoknak megfelelően lázméréssel és kézfertőtlenítéssel lehetett csak belépni a templomba, ahol minden második pad le volt zárva, hogy az előírt távolság meglegyen.

A szentmisét Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános celebrálta, aki arról beszélt, hogy az egyházközség is búcsúzik, hiszen László testvérünk a hívő közösséghez tartozott, mivel minden vasárnap ott volt a templomban. Hozzátette, hogy keresztény hitünk szerint nem örökre búcsúzunk, hiszünk a végső találkozás örömében. Az elhunyt testvérünk volt padján ott ég az örök életet jelentő mécses.

Tóth Eszter előadásában elhangzott Túrmezei Erzsébet: Nekem két hazám van című verse.

Dr. Sütő László, Marcali polgármestere Kis-Dörníei László életéről beszélt. Arról a sokoldalú tevékenységről, amit a városban kifejtett. Nyolc évig volt a város alpolgármestere. Egyenes ember volt, nem megosztó személyiség és soha nem változtatta nézeteit. Említést tett tanári munkájáról és a helyi sportéletben betöltött szerepéről. A polgármester elmondta, hogy az elhunyt példás családi életet élet és büszke lehetett gyermekeire is.

A szentmise végén a húsvéti gyertyánál imádkoztak Kis-Dörnyei László lelki üdvéért.

Comments are closed.