A Szent Család és Szent János apostol ünnepén a házaspárokat és az új borokat is megáldották

A Szent Család és Szent János apostol ünnepén a házaspárokat és az új borokat is megáldották

2020. december 27-én, a Szent Család vasárnapján, a 9 órás szentmisén a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban – a koronavírus járványügyi intézkedéseinek betartásával – Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános az idén is megáldotta az új borokat.

A szőlősgazdák a karácsonyi ünnepkörben – hosszú évek óta – minden esztendőben, magukkal hoznak az idei termésből, fajtánként egy-egy palack bort, hogy egyházi áldást kérjenek az éves munkájuk lezárásaként az általuk megtermelt különféle nedűikre.

Mivel ebben az évben Szent Család vasárnapja és Szent János apostol ünnepe éppen egy napra esik, ezért az istentiszteleten Iván atya megáldotta azokat a házaspárokat is, akik szép számmal eljöttek erre az alkalomra, hogy Jézus, Mária, és József közbenjárását, oltalmát kérjék további közös életükre.

Az eddigi hagyományokhoz tartozott, hogy a szentmise után a templom előtt, a Boldog II. János Pál pápa téren a forralt bort is mindig megáldotta Iván atya, melyet általában Gelencsér Róbert világi elnök és családja szokott kínálni a jelenlévő híveknek. Sajnos az idén a vírushelyzet miatt ettől a tradíciótól el kellett tekinteni.

Az istentiszteleten Kozma Krisztián, Kazinczy-díjas előadó Reményik Sándor: József, az ács, az Istennel beszél című versét mondta el; valamint közreműködött Balogh Bálint kántor.

Comments are closed.