Adományokat osztott a Karitász karácsonyra a rászorulóknak

Adományokat osztott a Karitász karácsonyra a rászorulóknak

2020. december 20-án, vasárnap a 9 órás szentmise után a Marcali Karitász Csoport a plébániatemplomban – a járványügyi intézkedések betartásával – adta át azt a 10 darabból álló tartós élelmiszereket tartalmazó dobozokat, melyeket a Katolikus Karitász, valamint a Kaposvári Egyházmegyei Karitász közreműködésével juttattak el városunkba.

Ezen kívül a helyi önkéntes segélyszervezet további 21 db élelmiszercsomagot is összeállított, melyet a Szent Erzsébet-napi templomi adománygyűjtés tett lehetővé a hívek jóvoltából. Sávoly Andrea, a Marcali Karitász Csoport vezetője elmondta, ezek az adományok az idei esztendőben is a helybeli idős, beteg, illetve nehéz sorsú családok támogatását szolgálják. A cél az volt, hogy a közelgő ünnepek alkalmával enyhítsék kicsit ezeknek az embereknek a kiadásait, és segítsék a karácsonyuk meghittebbé tételét, ezáltal eljuttassák Jézus születésének örömhírét, üzenetét is.

A rászorulók mindannyian hálásak voltak, és örömmel köszönték meg a segítséget, melyek egytől egyig hasznosak leszek a családok karácsonyi asztalánál.

Azoknak a támogatásban részesült személyeknek, akik valamilyen oknál fogva mozgásukban korlátozottak és nem tudtak átvenni a csomagokat, nekik az önkéntes karitász aktivisták fogják a napokban személyesen eljuttatni a pandémiás előírások betartásával.

Comments are closed.