Hirdetések, 2020. 07. 26.

Hirdetések, 2020. 07. 26.

  1. Ma van az évközi 17. vasárnap. A 9 órás szentmise után a járművek és gépjárművek megáldása.
  2. Pénteken 17.30 órakor szentségimádás, 18 órakor szentmise.
  3. A jövő héten keddtől szombatig az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek.
  4. Az elmúlt héten ülést tartott az Egyházközség Képviselő Testülete és tárgyalt a plébániatemplom előtt tervezett Szent II. János Pál pápa szobor megvalósításáról. A testület úgy döntött, hogy széleskörű pályázatot ír ki a szobor elkészítésére és egy zsűri fogja eldönteni, hogy melyik szobrászművészt bízzuk meg a munka elvégzésével. Az adománygyűjtés még mindig nem zárult le, mivel az eddigi összegyűlt 2,5 millió Ft nem lesz elég a szobor elkészítésére. Király Jenő templomgondnok tájékoztatta a testület tagjait a gombai templom felújításának jelenlegi helyzetéről.
  5. Augusztus 20-án 10 órakor a plébánia előtti platánsor alatt szabadtéri szentmise lesz és az új kenyér megáldása és megszegése.
  6. Augusztus 21-én, pénteken esperesi kerületünk zsinata lesz Marcaliban az X-házban. A zsinaton részt vesznek az esperesi kerület papjai, plébániánként 2-2 küldöttel. (Marcaliból 6 küldött lesz.) Az egész egyházmegyében zsinat folyik, melyet Varga László megyéspüspök hirdetett meg, melynek feladata a lelkipásztori munka összehangolása, tervezése, a világiak bekapcsolása az egyházmegye életébe.
Comments are closed.