Újraindultunk 2. – A második nyilvános szabadtéri szentmise Pünkösd vasárnapján

Újraindultunk 2. – A második nyilvános szabadtéri szentmise Pünkösd vasárnapján

2020. május 31-én, Pünkösd vasárnap 10 órakor kezdődött – a koronavírus-járvány tetőzését követően szervezett – második nyilvános istentisztelet, mely az előző alkalomhoz képest már több embert is vonzott. A Római Katolikus Egyházközség által továbbra is a járványügyi korlátozások részleges feloldása utáni előírások betartásával (szájmaszk, kézfertőtlenítő használata, biztonságos távolság) tartották meg az ünnepi szabadtéri szentmisét Marcaliban.

A változékony időjárás ezúttal is kegyes volt a jelenlévőkhöz, akik csak a mise végén részesültek egy kis égi áldásból, amikor elkezdett esni az eső. Ennek ellenére a hívek mégis a befejezésig kitartottak. Most is a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplom előtti Boldog II. János Pál pápa tér népesült be közel 200 hívővel. Közülük többen is az autókban ülve, a Hősök terén lévő parkolóból vettek részt az istentiszteleten, melyet a szervezők újból kihangosítottak.

Az ünnepi szentmisét Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános celebrálta. Szentbeszédében a Szentlélek eljövetelének napjáról és annak jelentőségéről beszélt a megjelenteknek. Kihangsúlyozta, hogy a Lélek az örömöt és a békét hirdeti, illetve hozza el a világba. Ezen kívül növeli a hitet és az örök élet lehetőségét ajándékozza mindenkinek. Kiemelte, hogy a pünkösdi Szentlélek mindenki számára lelki megújulást hozhat, ha követi a tanítást.

A szentmisén Balogh Bálint kántor, a Fény Gyermekei Zenekar és Kozma Krisztián Kazinczy-díjas versmondó működött közre, aki Juhász Gyula: Trianon című versével emlékeztetett a közelgő békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A végén Iván atya újból köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a szabadtéri istentisztelet lebonyolításában közreműködtek. A területhasználathoz szükséges engedélyt ezúttal is az önkormányzat adott, a rendezvény biztosítását pedig a Marcali Polgárőrség látta el. A híveket pedig megkérdezte, akik elfogadták, hogy a következő vasárnap már a Boldog Gizella templomban is legyen végre – hosszú kihagyást követően – szentmise.

Comments are closed.