Hirdetések, 2020. 05. 24.

Hirdetések, 2020. 05. 24.

  1. Ma Urunk mennybemenetelének ünnepe van.
  2. A jövő héten, pénteken és szombaton 18 órakor nyilvános szentmise lesz a plébániatemplomban. A templomban végzett liturgia járványügyi előírásai: a templomot előtte és utána fertőtleníteni kell, szájmaszk használata kötelező, és a másfél méteres távolságot a padokban ülve be kell tartani. Áldozás előtt a kézfertőtlenítés is kötelező.
  3. Jövő vasárnap, Pünkösd ünnepe. Szabadtéri szentmise 10 órakor lesz a plébániatemplom előtt.
  4. Megköszönjük a helytállást a Tavi Tv-nek, hogy a járvány ideje alatt is közvetítette a vasárnapi szentmiséket! Köszönet a két fiatalnak, Kozma Krisztiánnak és Tóth Eszternek, hogy ezeken a szentmiséken közreműködtek, köszönjük Balogh Bálint kántornak és a sekrestyésnek, Döbrei Sándornénak a munkáját.
  5. Az egyházközségek elég nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mivel egyik fő bevételi forrásuk a vasárnapi perselypénz volt és az egyházi adó. Mivel most mind a kettő szünetel és nekünk főállású és megbízási munkaviszonyban lévők fizetését és a templomok rezsijét kell fizetni, ezért arra kérjük a kedves híveket, hogy a sokfelé szokásba jött gyakorlatot kövessék: létesítsenek otthon egy perselyt, melybe minden vasárnap beleteszik a szokott perselypénzüket és azt az összeget a járvány megszűnése után elhozzák a szentmisére. Megértésüket köszönjük!
Comments are closed.