Hirdetések, 2020. 03. 22.

Hirdetések, 2020. 03. 22.

  1. Ma van Nagyböjt 4. vasárnapja.
  2. Az MKPK utasítása szerint a mai naptól a templomokat ugyan nem zárjuk be, de a nyilvános istentiszteletek szünetelnek. Ez azt jelenti, hogy sem hétköznap, sem vasárnap nincsen nyilvános szentmise. A híveket a megyéspüspök felmentette – a járvány végéig – a vasárnapi szentmise-látogatás kötelezettségétől. A hívek a televízión és a rádión keresztül kacsolódjanak be a liturgiába. Mivel a templomajtó nyitva lesz a rácsig, ott lehet egyéni imádságot és szentségimádást végezni. Azon kívül buzdítjuk a híveket az otthoni imádságra. Imádkozzunk együtt a járvány mielőbbi megszűnéséért.
  3. A keresztelések és esküvők későbbi időpontban lesznek megtartva.
  4. A temetések a legrövidebb és legegyszerűbb formában zajlanak, temetési szentmise nélkül. A temetési szentmisét egy későbbi időpontban végezzük el.
  5. A plébániai ügyfélfogadással kapcsolatban: csak a legszükségesebb ügyben keressék fel a plébánia irodáját, azt is előzetes telefonos egyeztetéssel, hívják az: 510-223-as telefonszámot. A plébániára ügyet intézni csak egy személy léphet be az irodába.
  6. A megyéspüspök felhatalmazást adott az egyházmegye papjainak, hogy a járvány idején általános feloldozást adjanak, a hívek indítsák fel a tökéletes bánatot (a bánatimával) és a pap többes számban feloldozást ad.
  7. A kórházi betegellátással kapcsolatban csak nagyon súlyos esetben megy el a lelkipásztor, a kórházban előírt biztonsági intézkedések betartásával.
Comments are closed.