20. Marcali Katolikus Bál

20. Marcali Katolikus Bál

2020. január 25-én, szombaton 19 órától ismét a GYÉK-ben tartották meg a 20. Marcali Katolikus (Keresztény) Bált.

Az egyházközség vezetése által szervezett mulatságot Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános nyitotta meg és bevezető gondolatai után a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Baglas utánpótlásának néptáncosai adtak elő egy fergeteges műsort, majd Niklai János marcali táncdalénekes szórakoztatta a közönséget. A megnyitón Molnár Ágnes képviselő asszony felhívást tett közzé egy, a plébániatemplom melletti köztéri szobor létrehozására, melyhez adománygyűjtő akciót indított el. A szobrot Boldog II. János Pál pápáról készíttetnék el Lebó Ferenc művésszel, akivel már megkezdték a tárgyalásokat.

A finom svédasztalos vacsorát követően vidám hangulatban telt el az est további része a különböző asztaltársaságoknál, miközben a változatos és közismert slágerek dallamára sokak táncra perdültek. A vigasság végül hajnalig tartott.

A 20. Marcali Katolikus Bál az idén is jótékony célokat szolgál, hiszen a tombola teljes bevételét az idén a plébániatemplom elé tervezett II. János Pál pápa szobor költségeire kívánják fordítani.

A sok tombola felajánlásáért köszönet illeti az adakozó magánszemélyeket, vállalkozókat és cégeket. A szervezők külön megköszönik mindazok támogatását is, akik támogatói jegyek és tombolák vásárlásával segítik a nemes cél megvalósítását.

Fotók: Szaka Zsolt

Comments are closed.