Ádventi ráhangolódás az X-házban

Ádventi ráhangolódás az X-házban

2019. november 30-án, szombaton 15 órától az X-házban is megkezdődtek az ádventre való előkészületek. A hittanos gyermekeket és a szüleiket is külön-külön programokkal várták.

A megjelenteket Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános köszöntötte, majd egy egyházi ének kíséretében meggyújtották az ádventi koszorú első gyertyáját. Ezután a gyermekek a hitoktatókkal és vállalkozó kedvű szülőkkel együtt asztali ádventi koszorúkat készíthettek. Az összeállításhoz szükséges alapanyagokat (szalmakoszorú, fenyőágak, gyertyák, díszítő anyagok stb.) a Marcali Római Katolikus Egyházközség biztosította. A lelkes résztvevők végül több mint 30 db remekműveket állítottak össze szorgos és kitartó munkával, melyhez szakszerű segítséget Tóth Péter és Gelencsér Róbert világi elnök adtak. A gyermekek megtanulták, hogy az egyházi liturgikus szabályok szerint három lila és egy rózsaszínű gyertya alkotja a szabályos ádventi koszorút.

Mindez idő alatt a Karitász termében, a felnőttek részére Kollár Róbert és felesége, Rita egy érdekes előadást tartottak „Érték-e még a család” címmel. Az előadókat jól ismerhették a jelenlévők, hiszen Robi az egykori X (Marcali Ifjúsági Katolikus Szövetség) alapító tagja volt, míg Rita is több évig tanított városunkban. A házaspár az eddigi tapasztalatait osztotta meg a hit, a család, a gyermeknevelés, és a közösségteremtés témakörében, s egyben egyfajta útmutatót, támpontot, mintát adott a családos közösségek megteremtésére és jótékony hatásaira. Az újszerű kezdeményezést interaktív beszélgetés zárta, ahol mindenki bátran hozzászólhatott és megoszthatta tapasztalatait, amelyből lehet a továbbiakban építkezni.

Comments are closed.